Güncel Haberler

WhatsApp arkadaşlarınız bu istilacı yeni uygulama ile sizi gözetliyor olabilir

Eğer WhatsApp'a güvenirsen arkadaşlarınıza ve ailenize mesaj göndermek için, servisin kişilerinizin sohbet edebileceğiniz zamanlar hakkında bilgilendirdiğini ve metinlerini okuyup okumadığınızı bilmek önemlidir.




Hepsi bu kadar değil: Lifehacker, kullanıcıların arkadaşlarının uygulamayı ne sıklıkta kontrol ettiklerini ve her gün yatağa ne zaman gittiklerini tahmin etmeleri için WhatsApp'ın halka açık çevrimiçi / çevrimdışı durum özelliğini kullanan yeni bir iOS uygulaması olan Chatwatch'ı fark etti ; Birbirleriyle konuşuyorlarsa tahmin etmeyi seçtiğin iki kişi üzerindeki verileri bile ilişkilendirebilir.



Evet, kimseye bu tür bir cephane vermeye gerek yok. Mesajlaşma hizmetlerinde düşük bir profili korumayı tercih ediyorum, böylece kendi şartlarmla sohbet edebiliyor ve yanıtlayabiliyorum. Bu yüzden, kişilerimin sekmeleri bu şekilde tutabileceğini bilmek endişe verici.





Şirket, bu konuda yapabileceğiniz bir sürü şey olmadığını söylüyor: Hesap ayarlarınızda 'Son Görme' özelliğini devre dışı bırakmış olsanız bile, WhatsApp etkinliğinizi anlamaya devam edebilirsiniz. Şu anda test ediyoruz ve henüz sonuçları görmedik, çünkü Chatwatch genellikle belirli bilgiler üretebilmesinden önce 24 saat gerektiriyor.


indir




Ama ilk özellik - arkadaşlarınızın WhatsApp'i ne sıklıkla kontrol ettiklerini açıklamak - makul görünüyor, çünkü, birkaç telefonla hızlı bir deneme yaparak öğrendiğimiz gibi, bir WhatsApp kullanıcısı çevrimiçi olup olmadığını öğrenmek veya sadece onlarla bir konuşma başlatarak öğrenmek mümkün değil. (Bunun çalışması için mesajların değiştirilmesi gerekmez).

Bu nedenle, Chatwatch sisteminin sisteminin, kullanıcıların kontrol edilmesi ve analizler için verilerin toplanması sürecini otomatikleştirmesi mümkündür.


Doğal olarak, WhatsApp'ın bu işlevselliği devre dışı bıraktığını görmek harika olurdu, böylece yaşamlarımızda en azından mahremiyetin bir yanılığını muhafaza edebiliriz. Şimdilik, sizinle bağlantı kurmanız için kişilerinizin 2 TL'lik minimum üyelik ücretini (bir hafta boyunca herhangi iki numaraya casusluk yapmak) ödemek için çok cimri olduklarını umarak dua etmelisiniz.