Güncel Haberler

iPhone X vs Galaxy S9 Plus kamera gösterimi

Samsung Galaxy S9 Plus ve Apple iPhone X arasında gerçek dünyadaki kamera karşılaştırmamızın sonuçlarını görün.

Sen Ben Teknoloji


Galaxy S9 Plus vs  iPhone X : Bu kamera titans başka bir savaş. Samsung ve Apple , sürekli olarak telefon fotoğrafçılığındaki sınırları zorluyor ve Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus ile Samsung, kamera oyununu hızlandırdı.

GALAXY S9 PLUS VE IPHONE X ÖZELLIKLERi

Galaxy S9 PlusiPhone X
Geniş açılı çözünürlük12 megapiksel12 megapiksel
Telefoto çözünürlüğü12 megapiksel12 megapiksel
Değişken diyaframf / 1.5, f / 2.4f / 1.8
Telefoto diyaframf / 2,4f / 2,4
Optik görüntü sabitlemeHer iki lensHer iki lens
Sinematik video sabitleme1080p, 720p1080p, 720p
Optik yakınlaştırma2 kere2 kere
Dijital yakınlaştırma10x10x
4K video fps24, 30, 6024, 30, 60
1080p video fps30, 60, 120, 24030, 60, 120, 240
Ön kamera çözünürlüğü8 megapiksel7 megapiksel
Ön kamera diyaframf / 1.7f / 2.2
64GB fiyat799 $, 799 £, 1,229 AU $999 ABD doları, 999 TL, 1,579 AU
256GB fiyat949 TL, 949 TL, 1,479 AU1,149 TL, 1,149 TL, 1,829 AU $



S9 ve S9 Plus, değişken diyaframa sahip ilk Galaxy telefonlarıdır . Bu, kameraların keskinliği kaybetmeden farklı aydınlatma koşullarına adapte olabileceği anlamına gelir . Ayrıca S9 Plus, 8 no'lu modele benzer bir çift objektifli kurulum yaparken süper ağır çekim videolarını da çekebiliyorlar.

Galaxy S9 Plus VS iPhone X

(Cnet)


Samsung Galaxy S9 Plus ve Apple'ın iPhone X'ini fotoğraf makinesini test etmek için Tahoe Gölü'nün karla kaplı dağlarına götürdük.

Galaxy S9 Plus


İdeal ışıkta ve otomatik ayarları kullanırken, hem Galaxy S9 Plus hem de iPhone X, mobil fotoğrafçılık açısından sınıfının en üstünde yer alıyor. Bu, gölün ateşinin Plus ile daha parlak görünmesini sağlıyor.

iPhone X


IPhone'un sürümü daha fazla kontrast ve dokuya sahip

Galaxy S9 Plus



Ancak gölün ve ağaçların bu görüntüsünde, Galaxy S9 Plus'ın karşıtlığı, kıyaslandığında bastırılmış görünüyor.

iPhone X


IPhone X'deki bu çekimde daha yüksek kontrast var ve daha keskin görünüyor.

Galaxy S9 Plus - landscape 2x zoom




IPhone X gibi, Galaxy S9 Plus da 2x büyütmede optik zoom için ikinci bir 12 megapiksel telefoto objektife sahip.

iPhone X - landscape 2x zoom



Ve burada telefoto lensi 2x zumda kullanıyor. 2x büyütmede, her ikisi de harika sonuçlar üretir. Ancak çekimlere yakından baktığımda, S9'un biraz daha keskin olduğunu fark ettim.

Galaxy S9 Plus - selfie


Ve eğer bir selfies hayranı iseniz, her iki telefon da ön bakan kameralarda bulanık bir arka plan etkisi var. S9 Plus'ın daha geniş açılı, biraz daha keskin 8 megapiksel sensörü var.

iPhone X -- selfie


IPhone X, 7 megapiksellik bir derinlik algılama kamerasına sahipken, çekimde neyin bulanıklaşacağını anlamakta biraz daha iyi. Ancak her ikisi de portre efektini oluşturmak için yazılıma güvenir, bu nedenle arka kamera kadar iyi değildir. Başka bir deyişle, mükemmellik beklemeyin.

Galaxy S9 Plus - yüksek ışık


Bu loş ışıklı restoranda bile yiyecek çekimleri S9 Plus'da etkileyici. Sadece yeşil soğanı yakalayabilen dokuya bakın.

iPhone X - yüksek ışık


IPhone'daki aynı çekim daha koyu ve keskin değil


Galaxy S9 Plus - düşük ışık


Konu hala dururken, Charlie'nin bu yavru görüntüsünde olduğu gibi, Galaxy S9'un da bir problemi yok. Çekim parlak ve keskin görünüyor, ancak turuncu bir parıltıya sahip.

iPhone X - düşük ışık


IPhone X'deki çekim, karşılaştırmak için karanlık ve grenli görünüyor, ancak renkler daha doğru.

Genel çekimler  

  İdeal ışıkta ve otomatik ayarları kullanırken, bu iki telefonun mobil fotoğrafçılık açısından sınıfının en üstünde olduğunu hiç şüphe yok. Renk sıcaklığında ve dokuda küçük farklar göreceksiniz: Galaxy S9 Plus daha sıcak olma eğilimindedir, iPhone X ise daha soğuk renklere sahiptir. Ancak, diğerini gölgede bırakmaz ve bu koşullarda “en iyisi” muhtemelen özneldir.

Videoyu saniyede 60 kare hızında 1080p hızında kaydederken, farklılıklar da belirgindir. Galaxy S9 Plus çekimde daha fazla kontrast doygunluğuna sahip olma eğilimindedir, bu da daha keskin ve daha koyu görünmesini sağlar. IPhone X'deki video daha parlak ve daha yumuşak görünüyor. Gölgeler sert değil, ama fazla derinlik yok. İş arkadaşlarımdan bazıları S9'u tercih ederken, iPhone'u tercih ettim. Ayrıca, son ürünü görüntülediğiniz ekranın türüne bağlı olarak değişir.İkisi de her iki lenste de optik görüntü sabitleme özelliğine sahiptir ve videolar pürüzsüz görünür. Yavruları kovalayan karlı bir dağ patlamasında nefes alırken izleme çekimleri bile iyi görünüyor Charlie. IPhone X, çekimi sabit tutmak için biraz daha iyi bir iş yapmış olabilir, ancak Galaxy S9 Plus, aydınlatma değişiklikleri yoluyla daha yumuşak geçişlere sahipti. İkisi de tüm klip için Charlie'ye odaklanmış gibi görünüyordu.Ve ikisi de 60 fps'de 4K çözünürlüğe kadar kayıt yapabilirler.

S9 Plus'ta diyafram


Hem Galaxy S9 hem de S9 Plus, geniş açılı lensler üzerinde değişken bir diyafram içerir. Bu, lensin ışıktaki değişikliklere uyum sağlamasına olanak tanır. Bu mekanizma, öğrencinin insan gözünde neler yaptığını taklit eder: Parlak ışıkta daha da dar olurken, daha fazla ışığın girmesi karanlıkta genişler.

Galaxy S9 sadece iki diyafram seçeneğine sahiptir: f / 1,5 (geniş) ve f / 2,4 (dar), daha geniş bir menzile sahip olan bir DSLR ile karşılaştırıldığında. Yine de, bu telefonda oldukça büyük bir anlaşma. Bu, telefonun her çekimde hangi açıklığı kullanacağını sürekli olarak tahmin etmesi gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, çekim için üretebileceği aydınlatma türünde daha çok yönlü olması gerekir.

Ağır çekim


Galaxy S9 Plus, 720p çözünürlükte 960fps'de video çekmenizi sağlayan yeni bir Süper Yavaş Hareket moduna sahiptir. Bunu, iPhone X'in maksimum 240 fps kare hızında tam HD (1080p) ile karşılaştırın.
Saniyede 960 kare hızında, ağır çekim videosu S9 Plus'ta çok daha dramatiktir, ancak tüm kare bu kare hızında çekim yapmaz ve tam HD kadar keskin değildir.Açıklamama izin ver. Otomatik modda, telefon hareketi algılamak için çerçevede sanal bir alan oluşturur. Kutuyu hareket ettirebilir ve daha geniş bir hareket alanını kapsayacak şekilde genişletebilirsiniz. Ancak kayda başladıktan sonra, telefonun videonun hangi bölümünde çekimdeki harekete bağlı olarak daha düşük kare hızını sağladığına karar verir. Tecrübemde klibin uzunluğuna bakılmaksızın sadece 3 ila 5 saniyelik değer yavaş çekimde ortaya çıkıyor.

Ve her zaman en iyi hareketi yavaşça yapamadı. En azından seçtiğim kişi değil. Bunu manuel olarak da yapabilirsiniz, ancak bir şelale veya kamp ateşi gibi tekrar eden bir hareket olmadıkça, bunu doğru yapmak kendi başına daha da zorlaşır. Bir kartopu savaşı, ya da karda koşan bir köpek yavrusu - unut gitsin. Yavaşça çok geç veya çok erken başlayacaktı ve daha sonra ayarlamayacak. Ayrıca ses kaydetmiyor. Bunun yerine, gördüğüm şeyle gerçekten eşleşmeyen genel bir tema şarkısı var.

IPhone X'deki yavaş hareket basittir. Sadece gelin ve ateş et. Bu kadar. Ve tüm klip, olmasını istiyorsanız, yavaş çekimde olabilir, çünkü telefon klibi daha sonra düzenlemenize ve yavaş hareket etkisinin ne zaman başladığını ayarlamanıza izin verir.IPhone gibi S9 da 1080p'de 240 fps'de çekim yapma seçeneğine sahip. Ayrıca klibi daha sonra ayarlamanıza olanak tanır, ancak ana arabirime eklemek için kamera ayarlarından çıkarmanız gerekir. Galaxy S9 Plus'ta Süper Slow-Mo varsayılan seçenek.


Portreler ve yakınlaştırma



Ama ikinci merceğe ne dersin? Her iki telefon da, 2x büyütmede optik yakınlaştırma ve portrelerde bulanık arka plan etkisi için benzer özelliklere sahip (12 megapiksel) ikinci bir telefoto objektife sahip.2x büyütmede, her ikisi de harika sonuçlar üretir. Ama çekimlere yakından baktığımda, S9'un biraz daha keskin olduğunu fark ettim. (Editörün notu: Test resmiyle ilgili sorun yaşıyoruz, en kısa zamanda değiştireceğiz.) IPhone X, Portre moduna sahip ve S9 Plus, Galaxy Note 8 ile benzer bir kurulumla Canlı Odağa sahip . Her ikisinin de kameradaki ana arayüzden kolayca erişilebildiği gibi, çekimde ne olacağıyla ilgili olarak arka plan ve ön plan arasında ayrım yapmak da mükemmel değildir. Hiçbir telefon henüz bir DSLR seviyesinde değil, ancak çoğu portrede her iki telefona da yazı yazabiliyor ve hatta yazabiliyorlar.

IPhone'daki portreler daha serin ve daha gerçekçi görünmektedir, çünkü insanların, bebeklerin ve köpeklerin yüzlerinde daha fazla ayrıntıyı korumaktadır (bunu denedim). S9'un çekimi daha parlak görünüyor, çünkü yüzleri daha parlak hale getiriyor ve gölgeleri ve cilt tonlarını ortadan kaldırıyor.
Ama bazen S9 Plus'daki rötuşlar geri tepebilir. Yukarıdaki fotoğrafta S9, oğluma yaptıkları gibi yüzümde de aynı filtreyi uygulamış görünüyor. Yüzünde cilt tonunu eşitledi ve kızarıklık azaldı, ama aynı etki bana cildim sarımsı hale geldi

Ön kamera 

Selfies hayranı iseniz, her iki telefon da ön bakan kameralar üzerinde arka plan bulanık etkisi var. IPhone X, çekimde neyin bulanıklaşacağını anlamakta biraz daha iyi olan 7 megapiksel derinlik algılayıcı bir kameraya sahip. S9 Plus'ın daha geniş açılı, biraz daha keskin 8 megapiksel sensörü var.

Galaxy S9 Plus

iPhone X







 Genel selfies için, yine de, S9 Plus'ın daha geniş açısını tercih ederim. Önden bakan kameradaki video için, S9 iPhone X'ten daha dar bir görüş alanıyla konfor için biraz fazla yakınlaştıkça, bunun tam tersi de geçerlidir.


Düşük ışık çekimleri

Güneş battığında, S9 Plus gerçekten parlıyor. Daha geniş diyafram, detay ve görüntü kalitesinden ödün vermeden daha fazla ışığın girmesine izin verir.

Galaxy S9 Plus





iPhone X








  Her ikisi de lakefront'ta ne kadar karanlık olduğunu iyi düşünmüştü, ama yukarıdaki atışta açıkça bir rekabet yok. IPhone'un rengi daha koyu ve daha grenli gözükürken, S9'daki çekim pürüzsüz ve parlak görünüyor. Ve bir kez zum yaptığınızda, daha da açık. S9 hala ağaçların bazı detaylarını ve uzaktaki dumanı yakalayabiliyorken, iPhone çekimi empresyonist bir tabloya benziyor.

ŞİMDİ KARAR

  Her ikisinin de güçlü ve zayıf yönleri var. IPhone'daki renkler biraz daha doğru ve portreler daha gerçekçi görünüyor, ancak S9 Plus düşük ışıklı fotoğraflarda net bir şekilde kazanıyor ve bu kez video boyunludur.Telefon fotoğrafçılığınızı bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız S9 Plus harikadır ve çekimleri daha iyi yapmak için biraz iş yapmaya istekli olursunuz. IPhone X daha tutarlı ve sizin için işin çoğunu yapıyor, ancak çekim seçenekleriniz sınırlıdır. Ve bu karşılaştırmaların çoğunda olduğu gibi, bir kamerada aradığınız şey aşağıya iniyor. 

➤FOTORAFLARIN HAK SAHİBİ:  tarafından resim yazısı / fotoğraf Vanessa El Orellana / CNET tarafından


Video hazırlanıyor Lütfen bekleyin.


➤HABER : (CNET) : https://www.cnet.com/news/iphone-x-vs-galaxy-s9-plus-camera-comparison/
➤BU HABERİN HAKLARI (CNET)'dir..

➤Haberi Koplaya Yapıştırma yapılırsa google üzerinden (Cnet) tarafından dava edilirsiniz blog siteniz yada web siteniz kapanabilir...
➤HABERİ DÜZENLEYEN: AHMET AKSUNGUR
 https://senbentech.blogspot.com.tr/